voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
30 min.
lunch, brunch, ontbijt
Recepten Abrikozenjam met rozemarijn

Abrikozenjam met rozemarijn

ingredi├źnten

1 kilogram abrikoos

1 limoen

1 eetlepel verse rozemarijn

1 verse gember

1 kilogram geleisuiker


benodigdheden

4 schone jampotten met deksel

  • 1 Schep de abrikozenstukjes in een pan. Rasp de schil van de limoen erboven, halveer de limoen en knijp het sap erboven uit.
  • 2 Voeg de rozemarijn, gember, geleisuiker en 50 ml water toe en breng zachtjes al roerend aan de kook. Kook circa 4 minuten.
  • 3 Schuim de jam eventueel af en laat iets afkoelen. Schenk daarna in de potten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1100 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 265 gram
eiwit 2 gram