voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
30 min.
lunch, brunch, ontbijt
recepten Abrikozenjam met rozemarijn

Abrikozenjam met rozemarijn

ingredi├źnten

1 kilogram abrikoos

1 limoen

1 eetlepel verse rozemarijn

1 verse gember

1 kilogram geleisuiker


benodigdheden

4 schone jampotten met deksel

  • 1 Schep de abrikozenstukjes in een pan. Rasp de schil van de limoen erboven, halveer de limoen en knijp het sap erboven uit.
  • 2 Voeg de rozemarijn, gember, geleisuiker en 50 ml water toe en breng zachtjes al roerend aan de kook. Kook circa 4 minuten.
  • 3 Schuim de jam eventueel af en laat iets afkoelen. Schenk daarna in de potten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1100 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 265 gram
eiwit 2 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier