voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Abrikozennotenmuffins

Abrikozennotenmuffins

ingrediënten

100 gram gedroogde abrikozen

75 gram blanke amandelen

5 sneeën meergranenbroden

5 sneeën waldkornbrood

125 gram boter

75 gram blanke rozijnen

2 eieren

100 milliliter melk

30 gram suiker

100 gram pure chocolade


benodigdheden

muffinbakblik

  • 1 Wel de abrikozen. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de amandelen grof en houd 25 gram apart.
  • 2 Maal het brood met 50 gram amandelen in een keukenmachine fijn.
  • 3 Houd 6 gewelde abrikozen apart en snijd de rest in stukjes.
  • 4 Smelt 75 gram boter. Meng de stukjes abrikoos met de rozijnen, eieren, melk, suiker en gesmolten boter door het brood-amandelmengsel.
  • 5 Schep het beslag in de muffinvorm en bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Wip de muffins uit de vorm. Smelt intussen de chocolade au bain-marie of 2 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  • 7 Roer de rest van de boter en amandelen door de chocolade. Bestrijk de muffins met een dikke laag chocolade en garneer met een abrikoos.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 11 gram