online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Abrikozennotenmuffins

Abrikozennotenmuffins

ingrediënten

100 gram gedroogde abrikozen

75 gram blanke amandelen

5 sneeën meergranenbroden

5 sneeën waldkornbrood

125 gram boter

75 gram blanke rozijnen

2 eieren

100 milliliter melk

30 gram suiker

100 gram pure chocolade


benodigdheden

muffinbakblik

  • 1 Wel de abrikozen. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de amandelen grof en houd 25 gram apart.
  • 2 Maal het brood met 50 gram amandelen in een keukenmachine fijn.
  • 3 Houd 6 gewelde abrikozen apart en snijd de rest in stukjes.
  • 4 Smelt 75 gram boter. Meng de stukjes abrikoos met de rozijnen, eieren, melk, suiker en gesmolten boter door het brood-amandelmengsel.
  • 5 Schep het beslag in de muffinvorm en bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Wip de muffins uit de vorm. Smelt intussen de chocolade au bain-marie of 2 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  • 7 Roer de rest van de boter en amandelen door de chocolade. Bestrijk de muffins met een dikke laag chocolade en garneer met een abrikoos.


voedingswaarde

energie 540 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 11 gram