online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Abrikozentaart met bramen

Abrikozentaart met bramen

ingrediënten

200 milliliter honing

honing

1 vanillestokje

2 theelepels kaneelpoeder

250 gram boter

250 gram witte basterdsuiker

4 eieren

250 gram zelfrijzend bakmeel

1 kilogram abrikoos

50 gram blanke amandelen

125 gram speculaasjes

50 gram bruine basterdsuiker

150 gram bramen


benodigdheden

taartvorm

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier.
  • 2 Meng de honing met het vanillemerg en de kaneel en verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm. Klop de boter met de basterdsuiker luchtig. Meng een voor een de eieren erdoor.
  • 3 Spatel het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout erdoor tot een glad beslag. Leg de halve abrikozen met de bolle kant naar boven naast elkaar op de bodem van de vorm.
  • 4 Verdeel het cakebeslag erover en bak de taart in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Neem de taart uit de oven en laat circa 5 minuten afkoelen. Snijd de zijkanten los van de vorm en keer de taart om zodat de abrikozen aan de bovenkant zitten.
  • 6 Verwijder het bakpapier. Meng de speculaaskruimels met de bruine basterdsuiker en amandelen.
  • 7 Bestrijk de zijkant van de abrikozentaart dun met honing en druk het speculaasmengsel ertegenaan. Leg de bramen in de holtes van de abrikozen.

bereidingstip

Vervang de bramen in dit recept door frambozen of gebruik bramen uit de diepvries. . Neem halve perziken in plaats van abrikozen.


voedingswaarde

energie 700 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 96 gram
eiwit 8 gram