online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Abrikozentaartje met custardsaus

Abrikozentaartje met custardsaus

ingrediënten

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

2 eetlepels sinaasappeljam

8 abrikozen

2 eidooiers

300 milliliter volle melk

50 gram suiker

1 vanillestokje


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Steek zo groot mogelijke rondjes uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat.
  • 2 Schep in het midden van elk rondje een beetje sinaasappeljam. Maak hierop een waaier van de partjes abrikoos en bestrijk de randjes van het deeg met een beetje van de eidooier.
  • 3 Bak de taartjes in circa 15 minuten onder in de oven gaar en goudbruin voor een krokante bodem. Laat op een rooster afkoelen tot lauwwarm.
  • 4 Breng ondertussende melk met de suiker en het vanillestokje langzaam aan de kook en laat een paar minuten trekken.
  • 5 Neem het vanillestokje uit de melk en giet de melk langzaam al kloppend bij de eidooiers. Giet dit weer terug in de pan en blijf op de laagste stand over de bodem van de pan roeren tot een gebonden vla ontstaat.
  • 6 Leg de abrikozentaartjes op borden en giet er een paar lepels van de custardsaus bij.


voedingswaarde

energie 375 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 6 gram