voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Afrikaanse groentestoof

Afrikaanse groentestoof

ingredi├źnten

6 eetlepels olie

1 aubergine

2 uien

4 teentjes knoflook

1 theelepel kurkuma

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

mespunt chilipoeder

250 gram zoete aardappels

1 winterwortel

500 milliliter groentebouillon

1 courgette

spitskool


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergineblokjes in een paar porties bruin. Schep steeds uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook en specerijen toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 3 Schep de blokjes aardappel en wortel erdoor en giet de bouillon erbij. Laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven.
  • 4 Voeg de courgette, spitskool en aubergine toe en schep goed door. Stoof dit nog 10 minuten mee. Lekker met naanbrood of notenrijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 6 gram