online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Afrikaanse groentestoof

Afrikaanse groentestoof

ingredi├źnten

6 eetlepels olie

1 aubergine

2 uien

4 teentjes knoflook

1 theelepel kurkuma

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

mespunt chilipoeder

250 gram zoete aardappels

1 winterwortel

500 milliliter groentebouillon

1 courgette

spitskool


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergineblokjes in een paar porties bruin. Schep steeds uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook en specerijen toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 3 Schep de blokjes aardappel en wortel erdoor en giet de bouillon erbij. Laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven.
  • 4 Voeg de courgette, spitskool en aubergine toe en schep goed door. Stoof dit nog 10 minuten mee. Lekker met naanbrood of notenrijst.


voedingswaarde

energie 300 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 6 gram