voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Afrikaanse groentestoof

Afrikaanse groentestoof

ingredi├źnten

6 eetlepels olie

1 aubergine

2 uien

4 teentjes knoflook

1 theelepel kurkuma

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

mespunt chilipoeder

250 gram zoete aardappels

1 winterwortel

500 milliliter groentebouillon

1 courgette

spitskool


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergineblokjes in een paar porties bruin. Schep steeds uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook en specerijen toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 3 Schep de blokjes aardappel en wortel erdoor en giet de bouillon erbij. Laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven.
  • 4 Voeg de courgette, spitskool en aubergine toe en schep goed door. Stoof dit nog 10 minuten mee. Lekker met naanbrood of notenrijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 6 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier