voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
bijgerecht
Recepten Afrikaanse injera pannenkoekjes

Afrikaanse injera pannenkoekjes

ingrediënten

250 gram patentbloem

100 gram zelfrijzend bakmeel

1 zakje gedroogde gist

theelepel zout

theelepel bakpoeder

1 eetlepel olijfolie

1 kipfilet

courgette

1 zoete paprika

4 champignons

250 gram mais

1 blik ananasblokje


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Verhit een koekenpan (zonder boter of olie) en giet hier, net als bij gewone pannenkoeken, een beetje beslag in.
  • 2 Zodra de bovenkant van de injera droog is en er 'gaten' in verschijnen, leg er dan nog even een deksel op.
  • 3 Na 1 minuut komt de rand los en haal je de pannenkoek uit de pan (let op: de pannenkoek wordt maar aan een kant gebakken).
  • 4 Bak ondertussen in een andere pan de kip in de olie goudbruin en voeg vervolgens de courgette, paprika, champignons en als laatste de maïs toe.
  • 5 Stapel de pannenkoeken op een schaal en serveer hier de kip en groenten en ananasblokjes apart in schaaltjes bij.

bereidingstip

Lekker met bananenchips.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 21 gram