online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
12 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje
Recepten Amandel-walnootrepen

Amandel-walnootrepen

ingrediënten

200 gram blanke amandelen

200 gram walnoten

1 sinaasappel

200 gram gedroogde vijgen

200 gram gedroogde abrikozen

200 gram gedroogde pruimen

200 gram dadels

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel zonnebloemolie

250 gram lichtbruine basterdsuiker

3 eetlepels schenkstroop

50 gram boter


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

bakpapier

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de noten over de bakplaat en rooster ze circa 15 minuten in het midden van de oven. Schep ze halverwege een keer om.
  • 2 Rasp de schil van de helft van de sinaasappel en pers de andere helft uit. Meng de noten met de vijgen en sinaasappelrasp.
  • 3 Bekleed de vorm met bakpapier en strijk dat dik in met de olie. Verwarm op een lage stand de basterdsuiker met de stroop en sinaasappelsap tot de suiker gesmolten is. Roer met een houten lepel, pas op voor hete spatten.
  • 4 Meng de boter erdoor tot een saus en roer dan het notenmengsel erdoor. Giet de massa in de vorm en spreid met een houten lepel of de achterkant van een natte lepel goed uit.
  • 5 Laat circa 15 minuten goed afkoelen en snijd met de achterkant van een mes lijnen voor de repen erin. Laat verder afkoelen.
  • 6 Breek de repen op de inkepingen en bewaar ze met bakpapier ertussen in een afgesloten trommel.

bereidingstip

Gebruik een mix van gedroogde pruimen, abrikozen, dadels en vijgen.


voedingswaarde

energie 410 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 7 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier