voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Amandelgriesmeel

Amandelgriesmeel

ingredi├źnten

1 liter melk

100 gram griesmeel

50 gram rietsuiker

20 gram amandelschaafsel

4 eetlepels bosbessenjam


  • 1 Breng de melk aan de kook en roer het griesmeel, een snuf zout en de suiker er goed doorheen. Laat op een lage stand 10 minuten al roerend garen.
  • 2 Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
  • 3 Schep de warme griesmeel in schaaltjes of kopjes en schep er een lepel bosbessenjam op. Bestrooi met de amandelen.

bereidingstip

Voeg een paar druppels amandelaroma (bakproducten) toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 12 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier