voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
8 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Amandelijslolly´s met chocoladesaus

Amandelijslolly´s met chocoladesaus

ingrediënten

50 gram amandelschaafsel

1 liter roomijs

125 milliliter chocolade dessertsaus


benodigdheden

8 ijsstokjes

8 theelepels

8 ijslepels

bakpapier

vershoudfolie

  • 1 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Strooi ze in een diep bord.
  • 2 Schep grote bollen van het ijs. Steek in elke bol een ijsstokje, theelepel of ijslepel en wentel het ijs door de amandelen zodat de bollen rondom bedekt zijn.
  • 3 Zet ze op een bord dat bekleed is met bakpapier of aluminiumfolie en zet dit 15 minuten in de diepvries (kan ook een dag van tevoren).
  • 4 Giet een dun laagje chocoladesaus op een koud bord en zet de lolly erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 3 gram