voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Amandeltulband

Amandeltulband

ingrediënten

150 gram boter

400 gram fijne cakemix

4 eieren

4 eetlepels melk

50 gram amandelschaafsel

poedersuiker


benodigdheden

mixer

tulbandvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Roer de boter met een elektrische mixer zacht en romig. Voeg de cakemix, eieren en melk in een keer toe en mix op lage stand tot alles goed is vermengd. Mix nog een paar minuten op de hoogste stand tot het beslag mooi luchtig is.
  • 2 Bestrooi de tulbandvorm met de geschaafde amandelen. Draai rond met de vorm tot de binnenkant geheel is bedekt met amandelen. Giet het beslag erin en tik de vorm een paar keer op het werkblad zodat de luchtbellen verdwijnen.
  • 3 Bak de tulband in circa 60 minuten gaar. Steek ter controle een satéprikker in de cake. Als hij er droog uitkomt, is de cake gaar.
  • 4 Stort de tulband op een schaal en laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 10 gram