online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, voorgerecht, klein gerecht/amuse
Recepten Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

ingrediënten

1 sjalot

150 gram bloemkolen

200 milliliter kippenbouillon

100 milliliter kookroom

50 gram ontbijtspek

1 eetlepel bieslook


benodigdheden

4 kleine glaasjes

  • 1 Verwarm het bakproduct en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin.
  • 2 Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar terwijl de bouillon verdampt.
  • 3 Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
  • 4 Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes.
  • 5 Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
  • 6 Bak de spekblokjes uit en neem ze uit het vet.
  • 7 Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.

bereidingstip

Vervang de spekblokjes door Hollandse garnalen (Vismarine).. Vervang de bloemkool door broccoli.

wijnadvies

De Sauvignon Blanc van Jean Sablenay of Berg Schaduw. Deze kun je eventueel rustig doordrinken bij de soep met balletjes.


voedingswaarde

energie 125 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 4 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier