voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, klein gerecht/amuse
Recepten Amuse van tomatenmousse

Amuse van tomatenmousse

ingredi├źnten

2 blaadjes gelatine

2 grote tomaten

eetlepel tomatenpuree

75 milliliter slagroom

4 basilicumblaadjes


  • 1 Laat de gelatine weken in koud water. Ontvel de tomaten door ze kruislings in te snijden en onder te dompelen in water dat net van de kook af is. Neem de tomaten zodra het vel gaat inscheuren uit het hete water en dompel ze in koud water. Pel de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder de zaadjes en pureer het vruchtvlees.
  • 2 Los de gelatine op in een paar eetlepels kokend water en roer dit door de gepureerde tomaten. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Klop de slagroom lobbig en schep dit luchtig door de tomaten. Schep het geheel in een kom en laat afgedekt in de koelkast opstijven.
  • 4 Maak met behulp van twee vochtig gemaakte eetlepels canelles van de mousse en leg elke canelle in een blad basilicum. Presenteer op een klein bordje of een lepel.
  • 5 Lekker met een paar druppels mayonaise verdund met citroensap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 75 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 1 gram