online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Ananas gevuld met jambalayasalade

Ananas gevuld met jambalayasalade

ingredi├źnten

1 verse ananas

200 gram wilde rijst

250 gram garnalen

1 eetlepel zonnebloemolie

1 teentje knoflook

1 limoen

mespunt chilipepervlokken

1 blikje krabvlees

4 lente-/bosuitjes

1 bos koriander

2 takjes munt

50 gram ongezouten pinda’s


  • 1 Snijd de ananas aan de lange kant doormidden. Laat de kroon aan beide helften zitten.
  • 2 Snijd met een scherp mesje 1 centimeter vanaf de schil het vruchtvlees rondom los.
  • 3 Snijd het vruchtvlees een aantal keren kruislings in en schep het er dan voorzichtig uit.
  • 4 Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 5 Dek de ananashelften af en leg ze in de koelkast.
  • 6 Kook de rijst en laat uitstomen. Laat uitgespreid afkoelen op een platte schaal.
  • 7 Roerbak de garnalen op hoge stand in de olie tot ze oranje zijn en fruit de knoflook kort mee.
  • 8 Blus af met de helft van het limoensap.
  • 9 Breng op smaak met zout en de chilipepervlokken.
  • 10 Laat afkoelen.
  • 11 Meng in een grote kom de afgekoelde rijst met het krabvlees, de bosui, koriander, munt, garnalen en de helft van de ananasblokjes (bewaar de rest voor bijvoorbeeld een frisse smoothie of een salsa).
  • 12 Breng de salade op smaak met de rest van het limoensap, zout en de chilipepervlokken.
  • 13 Verdeel de salade over de halve ananassen en leg ze op een platte schaal.
  • 14 Bestrooi met de pinda’s.


voedingswaarde

energie 440 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 25 gram