voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Ananas-perzik ijsje

Ananas-perzik ijsje

ingredi├źnten

150 gram verse ananas

4 perziken

4 nectarines

75 gram suiker

1 limoen

1 eetlepel verse basilicum


  • 1 Pureer de ananas met de perziken of nectarines.
  • 2 Kook 75 ml water met 75 gram suiker en het sap van 1 limoen in 2-3 minuten tot een siroop en laat iets afkoelen.
  • 3 Meng de siroop en eventueel 1 eetlepel gehakte verse basilicum door de vruchtenpuree.
  • 4 Schep het mengsel in ijslollyvormpjes of kleine plastic bakjes of bekertjes. Dek deze af met vershoudfolie en prik er een stokje of lange lepel doorheen in de vruchtenpuree. Geen vershoudfolie? Prik dan de stokjes erin na 1,5 uur vriezen. Bevries de ijsjes in totaal 3-4 uur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 1 gram