online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Ananas van de barbecue met karamel-zeezoutdip

Ananas van de barbecue met karamel-zeezoutdip

ingrediënten

200 gram kristalsuiker

125 milliliter slagroom

snufje grof zeezout

1 ananas

125 milliliter crème fraîche


  • 1 Smelt de suiker op een lage stand in een pan met dikke bodem. Draai rustig met de pan om de suiker gelijkmatig te laten smelten, maar roer vooral niet.
  • 2 Verwarm de slagroom. Laat de gesmolten suiker op het vuur staan totdat deze lichtbruin kleurt. Haal vervolgens de pan van het vuur, schenk er al roerend de warme slagroom bij, en voeg het zeezout toe.
  • 3 Snijd de ananas met kroon in 8 parten en verwijder de kern.
  • 4 Gril de parten ananas op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  • 5 Serveer met de karamel-zeezoutdip en een klodder crème fraîche.

wijnadvies

Lekker met cream sherry van Gonzalez-Tablas.


voedingswaarde

energie 485 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 2 gram