voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Ananassorbet met munt

Ananassorbet met munt

ingredi├źnten

1 blik ananasstukje

75 gram suiker

1 eetlepel citroensap

75 milliliter kokosmelk

1 eetlepel munt

2 toefjes munt

1 scheutje rum


  • 1 Laat de ananas boven een pannetje uitlekken en breng de siroop aan de kook. Voeg de suiker toe en laat deze al roerend oplossen. Laat de suikersiroop afkoelen.
  • 2 Pureer de ananas. Meng de siroop, het citroensap, de kokosmelk, gehakte munt en eventueel rum erdoor.
  • 3 Schep dit mengsel in een diepvriesdoos van circa 500 ml en zet 3-4 uur in de diepvries. Roer elk half uur even door.
  • 4 Pureer het half bevroren ijs na 2,5 uur met een staafmixer en laat het verder bevriezen. Garneer de ananassorbet met blaadjes munt.

bereidingstip

Vervang de ananas in dit recept door meloen. . Neem in plaats van munt basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 1 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier