voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Appel-abrikozenflappen

Appel-abrikozenflappen

ingrediënten

50 gram rozijnen

2 eetlepels rum

1 pak diepvriesbladerdeeg

500 gram zoetzure appels

150 gram gedroogde abrikozen

2 eetlepels bloem

2 eetlepels maizena

2 eetlepels custardpoeder

1 eetlepel kaneelpoeder

1 ei

100 gram suiker


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Week de rozijnen in de rum.
  • 2 Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Meng appel, abrikozen, rozijnen, bloem en kaneelpoeder. Leg op elk deeglapje 3 eetlepels appel-abrikozenmengsel.
  • 5 Vouw de deeglapjes diagonaal dubbel. Plak de deegranden vast met water en druk er kartels in met een vork.
  • 6 Leg de deegflappen naast elkaar op de bakplaat. Bestrijk ze met ei en strooi er suiker over.
  • 7 Bak ze iets onder het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Vervang de abrikozen eens door gedroogde pruimen zonder pit.. Voeg 50 g gehakte hazelnoten toe aan de vulling.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 4 gram