voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Appel-amandelkoeken

Appel-amandelkoeken

ingrediënten

200 gram bloem

bloem

100 gram lichtbruine basterdsuiker

snufje kaneelpoeder

150 gram boter

2 zure appels

25 gram amandelspijs

1 ei


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Rol het deeg tot een halve cm uit op een met bloem bestoven werkblad.
  • 2 Steek er 16 cirkels uit, 1 centimeter breder dan een plak appel. Leg 8 cirkels op de bakplaat.
  • 3 Steek de klokhuizen met een appelboor uit de appels en snijd de appels in 8 plakken. Leg de appelplakken op de deegcirkels en vul de holtes met een stukje spijs.
  • 4 Bestrijk de randen van het deeg om de appel met wat ei en bedek met de overige 8 deegcirkels. Druk de randen goed op elkaar. Bestrijk de koeken met ei.
  • 5 Bak de koeken in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat afkoelen op het bakpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 4 gram