voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Appel met blauwe kaas en vijgen

Appel met blauwe kaas en vijgen

ingredi├źnten

2 rode appels

200 milliliter witte wijn

3 eetlepels honing

4 verse vijgen

150 gram roquefort

150 gram danish blue


  • 1 Boor met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd ze in dunne plakken.
  • 2 Breng de wijn met de honing aan de kook. Leg de appelplakken erin en kook zachtjes 4 minuten.
  • 3 Schep de appel op een plat bord. Laat het stoofvocht inkoken tot siroop.
  • 4 Snijd de vijgen kruislings in of verdeel ze in parten.
  • 5 Verdeel de plakjes appel over 4 borden. Haal de vijgen door de siroop en leg ze op de appel. Besprenkel met de siroop en verdeel de blauwe kaas erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 8 gram