voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
recepten Appel met blauwe kaas en vijgen

Appel met blauwe kaas en vijgen

ingrediënten

2 rode appels

200 milliliter witte wijn

3 eetlepels honing

4 verse vijgen

150 gram roquefort

150 gram danish blue


  • 1 Boor met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd ze in dunne plakken.
  • 2 Breng de wijn met de honing aan de kook. Leg de appelplakken erin en kook zachtjes 4 minuten.
  • 3 Schep de appel op een plat bord. Laat het stoofvocht inkoken tot siroop.
  • 4 Snijd de vijgen kruislings in of verdeel ze in parten.
  • 5 Verdeel de plakjes appel over 4 borden. Haal de vijgen door de siroop en leg ze op de appel. Besprenkel met de siroop en verdeel de blauwe kaas erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 8 gram