voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
25 min.
lunch, brunch, ontbijt
Recepten Appel-perenjam met amandel

Appel-perenjam met amandel

ingredi├źnten

500 gram zure appels

500 gram peren

1 citroen

750 gram geleisuiker

100 gram blanke amandelen

100 gram walnoten

1 eetlepel koekkruiden

75 gram blanke rozijnen


benodigdheden

4 schone jampotten

  • 1 Schep de appels met de peren, citroensap en geleisuiker door elkaar in een pan met dikke bodem en breng al roerend aan de kook.
  • 2 Laat het mengsel circa 4 minuten borrelend koken.
  • 3 Schep de amandelen, koekkruiden en rozijnen erdoor.
  • 4 Vul de jampotten tot aan de rand met hete jam.
  • 5 Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.

bereidingstip

Vervang de koekkruiden door 3 stuks steranijs. Verwijder deze voor het vullen van de potten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1105 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 231 gram
eiwit 7 gram