online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
25 min.
lunch, brunch, ontbijt
Recepten Appel-perenjam met amandel

Appel-perenjam met amandel

ingredi├źnten

500 gram zure appels

500 gram peren

1 citroen

750 gram geleisuiker

100 gram blanke amandelen

100 gram walnoten

1 eetlepel koekkruiden

75 gram blanke rozijnen


benodigdheden

4 schone jampotten

  • 1 Schep de appels met de peren, citroensap en geleisuiker door elkaar in een pan met dikke bodem en breng al roerend aan de kook.
  • 2 Laat het mengsel circa 4 minuten borrelend koken.
  • 3 Schep de amandelen, koekkruiden en rozijnen erdoor.
  • 4 Vul de jampotten tot aan de rand met hete jam.
  • 5 Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.

bereidingstip

Vervang de koekkruiden door 3 stuks steranijs. Verwijder deze voor het vullen van de potten.


voedingswaarde

energie 1105 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 231 gram
eiwit 7 gram