online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Appel-rozijn-havermoutmuffins

Appel-rozijn-havermoutmuffins

ingrediënten

90 gram havermout

200 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel baking soda

80 gram witte basterdsuiker

1 theelepel kaneel

snufje zout

150 milliliter Griekse yoghurt

150 milliliter melk

1 ei

120 milliliter zonnebloemolie

120 milliliter arachideolie

citroen

1 appel

handje rozijnen


benodigheden

12 muffinbakvormpjes

muffinvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de muffinvormpjes of stukken bakpapier over de muffintray.
  • 2 Doe de havermout, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, baking soda, witte basterdsuiker, kaneel en het zout in een kom. Schil en rasp de appel en meng deze samen met de rozijnen door het havermoutmengsel.
  • 3 Roer in een andere kom de Griekse yoghurt, melk, het ei, de olie en de citroenrasp door elkaar. Meng dit natte mengsel door het droge en roer goed door elkaar.
  • 4 Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Zet de muffintray in het midden van de oven en bak de muffins in zo’n 25 minuten goudbruin. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

bereidingstip

In plaats van appel en rozijnen kun je ook twee handjes blauwe bessen gebruiken. Of voeg wat gehakte noten toe aan het beslag.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram