online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Appelbollen

Appelbollen

ingredi├źnten

100 gram boter

100 gram margarine

1 eetlepel boter

1 eetlepel margarine

150 gram zelfrijzend bakmeel

75 gram suiker

1 eetlepel suiker

1 ei

4 appels

kaneelpoeder


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd 100 gram boter met twee messen door het bakmeel met de suiker en een snuf zout tot het grove kruimels zijn en wrijf dan het deeg verder soepel met de vingers.
  • 2 Kneed er de helft van het ei doorheen en laat het in de koelkast een half uur opstijven.
  • 3 Vul de appels met de rest van de boter en bestrooi ze rondom met wat suiker en kaneel.
  • 4 Verdeel het deeg in vieren en rol de stukken uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lapje dat groot genoeg is om de appel in te verpakken.
  • 5 Leg op elke lap deeg een appel en vouw het deeg eromheen. Dit hoeft niet netjes, en als het deeg niet helemaal past is dit niet erg.
  • 6 Zet de appels omgekeerd in een ovenschaal en bestrijk ze met het overgebleven ei. Bak de appels in circa 25 minuten bruin. Laat enigszins afkoelen voor u ze serveert.
  • 7 Lekker met een beetje yoghurt of vla.

bereidingstip

Ook lekker met toevoeging van rozijnen


voedingswaarde

energie 515 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 6 gram