online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Appelkrokantjes

Appelkrokantjes

ingrediënten

appel

citroensap

zonnebloemolie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC. Snijd ongeschilde appels in dunne plakjes, laat het klokhuis erin zitten. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier.
  • 2 Klop een scheutje citroensap los met een paar druppels zonnebloemolie en bestrijk de appelplakjes hiermee. Droog de appelkrokantjes circa 1 uur in de oven.
  • 3 Neem uit de oven en leg een stuk bakpapier boven op de bakplaat. Pak de bakplaat met het bakpapier met ovenwanten aan de zijkant vast en keer in een rustige beweging om.
  • 4 Schuif 1 vel bakpapier weer op de bakplaat en droog de andere kant van de appel onafgedekt nog ruim 1 uur in de oven. Laat de appels op een rooster afkoelen, zodat ze goed knapperig worden.
  • 5 In een luchtdicht bakje blijven de appelkrokantjes een paar dagen krokant.

bereidingstip

Deze appelkrokantjes zijn lekker over een salade met dadels, warme brie en noten, als tussendoortje, in de yoghurt of als basis van een amuse.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram