voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, bijgerecht
Recepten Appelmoes uit eigen tuin

Appelmoes uit eigen tuin

ingrediënten

10 appels

1 zakje vanillesuiker

2 theelepels kaneelpoeder

1 eetlepel bosvruchtenjam

75 milliliter rode port 

3 eetlepels suiker

1 handje munt

4 bolletjes vanille-ijs


  • 1 Breng alle ingrediënten met 200 ml water aan de kook in een pan met dikke bodem. Kook de appels op een lage stand circa 30 minuten tot ze zacht zijn. Roer regelmatig door.
  • 2 Stamp de appelmoes, maar maak de moes niet te fijn. Garneer met blaadjes munt. Als nagerecht lekker met een bolletje vanille-ijs.

bereidingstip

Vervang de bosvruchtenjam in dit recept door sinaasappelmarmelade en neem sinaasappellikeur in plaats van port.. Schep na het koken 50 gram blanke rozijnen door de appelmoes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 1 gram