voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Appelroosjes met kaneel-notenijs

Appelroosjes met kaneel-notenijs

ingrediënten

250 milliliter roomijs

20 gram blanke hazelnoten

1 theelepel kaneelpoeder

20 gram amandelen

1 rode appel

1 citroen

4 plakjes bladerdeeg

2 eetlepels sinaasappelmarmelade

2 eetlepels abrikozenjam

poedersuiker


benodigdheden

muffinvorm

aluminiumfolie

  • 1 Neem het roomijs uit de diepvries en laat in circa 15 minuten iets zachter worden. Rooster intussen de hazelnoten of amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  • 2 Meng het ijs met het kaneelpoeder en de hazelnoten en zet weer terug in de diepvries. Bereid de appelroosjes (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/appelroosjes/">klik hier voor het recept</a>).
  • 3 Laat afkoelen tot lauwwarm en bestrooi de appelroosjes met poedersuiker. Zet ze op een bordje en schep een bolletje ijs ernaast.

wijnadvies

Bij dit recept past een feestelijk glas zoete mousserende wijn uit Spanje: Gran Españoso Cava Demi Sec.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 3 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier