online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Appeltaart met blauwe bessen

Appeltaart met blauwe bessen

ingrediënten

300 gram bloem

bloem

100 gram suiker

200 gram roomboter

2 eieren

paneermeel

1 eetlepel slagroom

1 kilogram zoetzure appel

100 gram suiker

2 eetlepels kaneelpoeder

1 eetlepel custardpoeder

citroen

100 gram blauwe bessen


benodigdheden

vershoudfolie

springvorm

bakpapier

  • 1 Zeef de bloem en meng met de suiker en 1/2 theelepel zout. Voeg de boter, 1 ei en 2 eetlepels ijskoud water toe en kneed met koele handen tot een deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de vorm in en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • 3 Meng de appels met de suiker, kaneel, custard, citroensap, -rasp en bessen.
  • 4 Rol 2/3 van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap (circa 30 cm Ø) en bekleed hiermee de springvorm. Bestrooi de bodem met wat paneermeel.
  • 5 Verdeel het appel- bessenmengsel er zo over dat de blauwe bessen bedekt zijn door appels, de bessen verbranden snel.
  • 6 Rol de rest van het deeg uit tot een dunne lap. Snijd in repen van circa 1 cm breed en leg de deegrepen kruislings over de taart.
  • 7 Klop het overgebleven ei los met de slagroom en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.
  • 8 Bak de taart in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.


voedingswaarde

energie 415 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 6 gram