online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
moeilijk
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Appeltaart met rozemarijn

Appeltaart met rozemarijn

ingrediënten

250 gram zachte boter

1 zakje vanillesuiker

200 gram bruine basterdsuiker

2 eieren

400 gram zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels paneermeel

11 appels

1 eetlepel kaneelpoeder

100 gram rozijnen

2 eetlepels custardpoeder

1 eetlepel rozemarijn

poedersuiker

roomijs

kaneelijs


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC en vet de springvorm in.
  • 2 Klop in een kom de boter, vanillesuiker, 100 gram basterdsuiker en een snuf zout luchtig en voeg al kloppend 1 ei toe.
  • 3 Voeg het bakmeel toe en meng tot een samenhangend deeg.
  • 4 Rol het deeg uit en bekleed de springvorm met 2/3 van het deeg.
  • 5 Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
  • 6 Meng de appels met de kaneel, overige suiker, rozijnen, custard en rozemarijn en schep de appelvulling op de bodem.
  • 7 Rol het overige deeg uit tot een lap.
  • 8 Snijd met een mes vormpjes (bijvoorbeeld herfstblaadjes) uit het deeg en leg de deegvormpjes op de appelvulling.
  • 9 Klop het overige ei los en bestrijk met een kwastje de deegvormpjes.
  • 10 Bak de taart in de oven in 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Neem uit de oven, laat een beetje afkoelen en bestuif met poedersuiker.
  • 12 Lekker met een bolletje room- of kaneelijs.


voedingswaarde

energie 680 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 8 gram