online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
50 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Appeltaart met sinaasappel-kaneelroom

Appeltaart met sinaasappel-kaneelroom

ingrediënten

300 gram bloem

125 gram witte basterdsuiker

200 gram boter

1 eidooier

250 gram gedroogde abrikozen

100 milliliter sinaasappelsap

8 bitterkoekjes

2 eetlepels custardpoeder

3 theelepels kaneel

750 gram appels

50 gram geschaafde amandelen

3 eetlepels suiker

250 milliliter demi crème fraîche

2 eetlepels sinaasappelmarmelade


benodigdheden

springvorm

  • 1 Meng de bloem met de basterdsuiker en een mespuntje zout.
  • 2 Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en schep deze door de bloem. Voeg de eidooier toe en kneed met koele handen tot een samenhangend deeg.
  • 3 Vet de springvorm in. Rol het deeg iets uit en druk uit op de bodem en langs de rand van de springvorm. Zet de vorm met het deeg afgedekt in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 5 Verwarm de abrikozen met het sinaasappelsap zonder te koken.
  • 6 Meng de bitterkoekjes, abrikozen, custardpoeder en 2 theelepels van de kaneel door de appels. Verdeel deze vulling over de taartbodem.
  • 7 Bestrooi met de amandelen, gemengd met de suiker, en bak de taart net onder het midden in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Meng de ingrediënten voor de sinaasappel-kaneelroom met de rest van de kaneel. Serveer de appeltaart met de room.


voedingswaarde

energie 770 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 10 gram