online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Appeltartelette met vulling van romige knolselderij

Appeltartelette met vulling van romige knolselderij

ingrediënten

300 gram bloem

bloem

100 gram Parmezaanse kaas

200 gram boter

2 rode appels

1 eetlepel boter

1 eetlepel gembersiroop

bosje peterselie

400 gram knolselderij

2 teentjes knoflook

1 laurierblaadje

50 gram roomkaas

2 eieren


benodigdheden

keukenmachine

vershoudfolie

4 kleine taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif de taartvormpjes met bloem.
  • 2 Rol het deeg uit op wat bloem en bekleed de vormpjes ermee. Snijd de randen netjes bij.
  • 3 Snijd de appels eerst in kwarten en dan in dunne schijfjes. Verdeel de knolselderijroom over het deeg en bedek dakpansgewijs met de appelschijfjes.
  • 4 Meng de gesmolten boter met de gembersiroop en bestrijk de appelschijfjes hiermee. Bak de taartjes in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Neem uit de vormpjes, bestrooi elke tartelette met peterselie en serveer direct.

bereidingstip

Gebruik in dit recept friszure appels met een rode schil.

wijnadvies

Het aardse van dit recept vraagt om de Estola Reserva.


voedingswaarde

energie 910 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 36 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 27 gram