online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht, hoofdgerecht
Recepten Arabische kippensoep met kikkererwten en komijn

Arabische kippensoep met kikkererwten en komijn

ingredi├źnten

4 drumsticks

500 gram kipdijfilets

5 eetlepels olijfolie

2 uien

3 teentjes knoflook

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

theelepel paprikapoeder

1 kaneelstokje

40 gram bloem

1 liter kippenbouillon

400 gram kikkererwten

400 gram tomatenblokjes

2 eetlepels munt

1 Turks brood


  • 1 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Schep de kip uit de pan.
  • 2 Fruit de ui met de knoflook in het bakvet en schep de komijn-, koriander-, paprikapoeder en kaneel erdoor. Bak 1 minuut mee, bestrooi met de bloem en bak nog 1-2 minuten. Giet de bouillon erbij.
  • 3 Voeg het kippenvlees weer toe met de kikkererwten en tomatenblokjes met sap. Kook zachtjes 12-14 minuten, tot de kip gaar is.
  • 4 Schep de kip uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Verdeel de kip over diepe borden en schep de soep erop.
  • 5 Verwijder het kaneelstokje en bestrooi de soep met de munt. Serveer met Turks brood.

bereidingstip

Serveer een dip van hummus bij het brood.. Vervang de tomatenblokjes in dit recept door reepjes geroosterde paprika (pot).


voedingswaarde

energie 730 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 41 gram