online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Arroz a la huertana

Arroz a la huertana

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

1 bosje lente-/bosui

1 groene paprika

1 bosje groene asperge

200 gram diepvriesdoperwten

200 gram diepvriestuinbonen

2 teentjes knoflook

600 milliliter groentebouillon

300 gram paellarijst

300 gram risottorijst

1 eetlepel boter

1 bosje peterselie

1 rode peper


  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en roerbak hierin de bosui, paprika en asperges 2 minuten. Voeg de doperwten, tuinbonen en knoflook toe en bak nog 2 minuten. Schakel de warmtebron uit en laat rusten.
  • 2 Breng intussen de bouillon aan de kook en voeg al roerend de rijst toe. Laat al roerend 10 minuten koken. Voeg alle groenten toe en kook nog circa 5 minuten op een lage stand, tot de rijst beetgaar is.
  • 3 Schakel de warmtebron uit en roer de boter en peterselie erdoor. Laat nog 1 minuut afgedekt staan. Bestrooi de arroz a la huertana met de rode peper en het fijngesneden loof van de bosui.

wijnadvies

Neem bij dit recept een witte met duidelijke groentinten in kleur, geur en smaak: een tintelfrisse Rueda Verdejo van Nava.


voedingswaarde

energie 460 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 15 gram