online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Arroz de tomate met gegrilde zalm

Arroz de tomate met gegrilde zalm

ingredi├źnten

4 tomaten

6 eetlepels olijfolie

6 eetlepels arachideolie

1 ui

1 teentje knoflook

3 laurierblaadjes

750 gram groentebouillon

300 gram rijst

250 gram diepvriesdoperwten

4 zalmfilets

verse peterselie


  • 1 Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes.
  • 2 Verhit 4 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de tomatenblokjes erdoor en bak circa 2 minuten mee.
  • 3 Voeg de laurierblaadjes (kneus verse blaadjes eerst), bouillon, zout en peper toe en breng aan de kook.
  • 4 Roer de rijst erdoor en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten garen op een lage stand tot het water is opgenomen. Kook intussen de doperwten.
  • 5 Verhit een grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olie en gril ze in circa 3 minuten per kant gaar. Bestrooi met zout en peper.
  • 6 Schep de erwtjes door de gare rijst en leg de gegrilde zalm erop. Garneer met wat peterselie.

bereidingstip

Breid het rijstgerecht uit met grof geraspte wortel.


voedingswaarde

energie 850 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 37 gram