voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Arroz de tomate met gegrilde zalm

Arroz de tomate met gegrilde zalm

ingredi├źnten

4 tomaten

6 eetlepels olijfolie

6 eetlepels arachideolie

1 ui

1 teentje knoflook

3 laurierblaadjes

750 gram groentebouillon

300 gram rijst

250 gram diepvriesdoperwten

4 zalmfilets

verse peterselie


  • 1 Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes.
  • 2 Verhit 4 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de tomatenblokjes erdoor en bak circa 2 minuten mee.
  • 3 Voeg de laurierblaadjes (kneus verse blaadjes eerst), bouillon, zout en peper toe en breng aan de kook.
  • 4 Roer de rijst erdoor en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten garen op een lage stand tot het water is opgenomen. Kook intussen de doperwten.
  • 5 Verhit een grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olie en gril ze in circa 3 minuten per kant gaar. Bestrooi met zout en peper.
  • 6 Schep de erwtjes door de gare rijst en leg de gegrilde zalm erop. Garneer met wat peterselie.

bereidingstip

Breid het rijstgerecht uit met grof geraspte wortel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 850 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 37 gram