voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Artisjok met radicchio en balsamicodressing

Artisjok met radicchio en balsamicodressing

ingrediënten

1 krop radicchio

100 gram parmaham

100 gram rauwe hammen

1 citroen

2 blikjes artisjokharten

100 gram Parmezaanse kaas

1 eetlepel balsamicoazijn

4 eetlepels olijfolie


  • 1 Snijd of scheur de radicchio in grove repen en laat kleinere blaadjes heel. Scheur de parmaham iets kleiner.
  • 2 Halveer de citroen. Snijd één helft in 4 partjes en pers de andere helft uit. Meng de ingrediënten voor de dressing met het citroensap en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 3 Meng de dressing door de radicchio en verdeel over 4 borden. Verdeel de artisjokharten, parmaham, kaas en partjes citroen erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 19 gram