online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Asperge-broccolirisotto met noten

Asperge-broccolirisotto met noten

ingredi├źnten

50 gram walnoten

4 eetlepels olijfolie

4 sjalotjes

2 kleine uien

2 teentjes knoflook

400 gram risottorijst

100 milliliter witte wijn

800 milliliter groentebouillon van tablet

200 gram groene asperges

200 gram broccoli

25 gram boter

75 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
  • 3 Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn erbij en roer tot deze is opgenomen.
  • 4 Voeg de bouillon in gedeelten toe. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de rijst alle bouillon heeft opgenomen.
  • 5 Kook de asperges en broccoli intussen 2-3 minuten, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 6 Schep de walnoten, asperges, broccoli, boter en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto en warm 1-2 minuten door. Serveer met de rest van de kaas.


voedingswaarde

energie 700 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 19 gram