voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Asperge-ricottapuddinkje

Asperge-ricottapuddinkje

ingrediënten

50 gram pijnboompitten

100 gram gerookt ontbijtspek

1 eetlepel boter

2 blaadjes gelatine

150 milliliter room

1 bosje groene asperge

250 gram ricotta

citroen

nootmuskaat

citroensap


benodigdheden

bakpapier

4 plastic bekers

4 eenpersoons puddingvormpjes

  • 1 Schil de asperges eventueel en snijd de houtachtige onderkanten eraf. Houd 6 asperges apart. Snijd de rest in kleine stukjes en kook in circa 10 minuten beetgaar in ruim water met zout. Spoel ze onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 2 Pureer de gare asperges met de ricotta en citroenrasp en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en naar smaak een drupje citroensap.
  • 3 Klop de afgekoelde room met gelatine er gelijkmatig door en schenk dit mengsel in de plastic bekers of puddingvormpjes. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Gril de overige asperges om en om in een ingevette grillpan en snijd ze in schuine stukken.
  • 5 Schep met een spatel de spekrondjes van het bakpapier en leg ze op de ricottavormpjes. Draai ze in een keer om stort elk puddinkje op een bordje. Garneer de asperge-ricottapuddinkjes met de gegrilde asperges.

wijnadvies

Kies bij dit recept een wijn die heerlijk bij de gegrilde groene asperges ‘kleurt’, zoals Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 15 gram