online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Asperge-ricottapuddinkje

Asperge-ricottapuddinkje

ingrediënten

50 gram pijnboompitten

100 gram gerookt ontbijtspek

1 eetlepel boter

2 blaadjes gelatine

150 milliliter room

1 bosje groene asperge

250 gram ricotta

citroen

nootmuskaat

citroensap


benodigdheden

bakpapier

4 plastic bekers

4 eenpersoons puddingvormpjes

  • 1 Schil de asperges eventueel en snijd de houtachtige onderkanten eraf. Houd 6 asperges apart. Snijd de rest in kleine stukjes en kook in circa 10 minuten beetgaar in ruim water met zout. Spoel ze onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 2 Pureer de gare asperges met de ricotta en citroenrasp en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en naar smaak een drupje citroensap.
  • 3 Klop de afgekoelde room met gelatine er gelijkmatig door en schenk dit mengsel in de plastic bekers of puddingvormpjes. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Gril de overige asperges om en om in een ingevette grillpan en snijd ze in schuine stukken.
  • 5 Schep met een spatel de spekrondjes van het bakpapier en leg ze op de ricottavormpjes. Draai ze in een keer om stort elk puddinkje op een bordje. Garneer de asperge-ricottapuddinkjes met de gegrilde asperges.

wijnadvies

Kies bij dit recept een wijn die heerlijk bij de gegrilde groene asperges ‘kleurt’, zoals Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde

energie 380 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 15 gram