online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Asperges met sinaasappel-bieslooksaus

Asperges met sinaasappel-bieslooksaus

ingredi├źnten

400 gram groene asperges

2 sinaasappels

75 gram boter

1 eetlepel witte wijn

1 eetlepel water

1 eidooier

cayennepeper

1 eetlepel verse bieslook


  • 1 Snijd een klein stukje van de onderkant van een bosje groene asperges (circa 400 gram).
  • 2 Kook het sap van 2 sinaasappels in tot 2/3 en laat afkoelen.
  • 3 Smelt 75 gram boter. Klop in een kom los met 1 eetlepel water of witte wijn.
  • 4 Klop au bain-marie in gedeelten het sinaasappelsap door de dooier tot het mengsel bindt.
  • 5 Neem de kom van de pan en voeg de boter al kloppend toe. Breng op smaak met zout, cayennepeper 1 eetlepel gehakte bieslook.
  • 6 Kook intussen de asperges 3 minuten of stoom ze 4 minuten. Serveer met de saus.


voedingswaarde

energie 175 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 2 gram