voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
recepten Asperges van de plaat

Asperges van de plaat

ingrediënten

1 bosje witte asperge

1 bosje groene asperge

1 bosje lente-/bosui

4 vastkokende aardappels

bol knoflook

1 eetlepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde rozemarijn

4 eetlepels olijfolie


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Snijd van alle asperges het houtachtige uiteinde af. Snijd van de bosuitjes het worteltje en bovenste stuk donkere blad af. Snijd de aardappels in medium dikke frieten.
  • 3 Leg alles samen met de geplette teentjes knoflook op een bakplaat en bestrooi met de kruiden, peper en een flinke snuf grof zeezout. Giet de olijfolie erover en meng alles goed door elkaar.
  • 4 Bak de asperges en aardappels hoog in de oven in circa 20 minuten bruin en gaar.

wijnadvies

Een klassieker bij recepten met asperges is Pinot Blanc, zoals die van J. Meyer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier