online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
Recepten Aspergesalade met appel en geitenkaas

Aspergesalade met appel en geitenkaas

ingrediënten

75 gram rucola

75 gram fijne bladsla

1 eetlepel roerbakolie

500 gram witte en groene asperges

8 plakken bacon

2 appels

2 lente-/bosuitjes

150 gram geitenkaas

1 eetlepel walnoot

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

1 eetlepel citroensap

1 theelepel mosterd

1 theelepel honing


  • 1 Verdeel de rucola of sla over 4 borden.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 3 Vet een grillpan in met de olie en rooster hierin de asperges rondom lichtbruin en beetgaar in ca. 5 minuten. Leg ze op de rucola.
  • 4 Bak de bacon in de grillpan knapperig en leg de appel er even bij. Verdeel de bacon en de appel met de bosuitjes over de salade.
  • 5 Giet de dressing erover en strooi de kaas en walnoten erop.

bereidingstip

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.. Serveersuggestie: lekker met ciabattabrood.

wijnadvies

Geweldig met een moderne, volle sauvignon blanc, bijvoorbeeld uit Australië; Zuid-Afrika of Zuid-Amerika.


voedingswaarde

energie 320 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 13 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier