voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
voorgerecht
Recepten Aspergesoep met kip en bosui

Aspergesoep met kip en bosui

ingrediënten

500 gram witte asperges

1 kippenbouillontablet

30 gram boter

30 gram bloem

2 lente-/bosuitjes

100 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)

125 gram demi crème fraîche


  • 1 Kook de aspergestukjes gaar in circa 10 minuten in 3/4 l water waaraan het kippenbouillontablet is toegevoegd. Zeef het kookvocht en houd de groente apart.
  • 2 Smelt de boter in een soeppan en roer de bloem erdoor.
  • 3 Laat de roux onder af en toe roeren op een lage stand 2 minuten garen, zonder het mengsel te laten kleuren. Schenk 1/4 deel van het aspergekookvocht bij de roux.
  • 4 Roer goed en kook het mengsel totdat het glad gebonden is. Voeg al roerende de rest van het kookvocht toe.
  • 5 Meng de aspergestukjes, bosui en kipfilet erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep met daarop een eetlepel crème fraîche.

bereidingstip

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.

wijnadvies

Niet strikt noodzakelijk maar wel heel lekker: een glas Elzasser pinot blanc erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 8 gram