voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
recepten Aspergesoep met zalm

Aspergesoep met zalm

ingrediënten

500 gram witte asperges

700 milliliter kippenbouillon

700 milliliter groentebouillon

100 gram gerookte zalm

citroen

bosje dille

bosje kervel

4 eetlepels crème fraîche


  • 1 Snijd de onderste stukken van de geschilde asperges. Breng deze stukjes samen met de schillen in de bouillon aan de kook.
  • 2 Laat circa 20 minuten trekken op een lage stand en giet door een fijne zeef. Vang de bouillon op en breng opnieuw aan de kook.
  • 3 Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes en houd de kopjes apart. Kook de stukjes asperge 5 minuten mee in de bouillon en voeg dan de kopjes toe. Kook nog 5 minuten en breng de bouillon op smaak met peper.
  • 4 Verdeel de zalm, citroenrasp en kruiden over 4 voorverwarmde kommen en giet de bouillon met aspergestukjes erop. Serveer de aspergesoep met de crème fraîche. Lekker met reepjes geroosterd witbrood.

wijnadvies

Een recept voor een verfijnde Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 135 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 7 gram