voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Atjar tjampoer met gefrituurde bloemkoolroosjes

Atjar tjampoer met gefrituurde bloemkoolroosjes

ingrediënten

zonnebloemolie

1 kleine bloemkool

1 potje atjar tjampoer

2 eetlepels verse bladselderij

2 eieren

150 gram bloem

1 theelepel goela djawa

1 theelepel bruine suiker

theelepel gemberpoeder (djahé)

1 theelepel limoensap

1 theelepel citroensap


  • 1 Begin met het beslag. Kluts de eieren met 1-2 eetlepels water. Voeg de andere ingrediënten toe en klop het tot een luchtig beslag.
  • 2 Verhit de olie in een wok of frituurpan. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur de roosjes in enkele minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Verdeel de atjar tjampoer over schaaltjes. Leg de bloemkoolroosjes ernaast en strooi de bladselderij erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 11 gram