voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
recepten Aubergine-olijventapenade

Aubergine-olijventapenade

ingrediënten

2 aubergines

2 teentjes knoflook

2 eetlepels verse basilicum

150 gram zwarte olijven


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de snijkanten van de aubergines met olijfolie en leg ze 20 minuten in de oven.
  • 2 Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer dit grof met 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels basilicumblaadjes en 150 gram zwarte olijven zonder pit.
  • 3 Lekker bij vlees of kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 100 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 2 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier