online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Aubergine-tomatenschotel met mozzarella en Parmezaanse kaas

Aubergine-tomatenschotel met mozzarella en Parmezaanse kaas

ingrediënten

4 aubergines

5 trostomaten

125 milliliter olijfolie

1 ui

3 teentjes knoflook

250 milliliter groentebouillon

2 eetlepels basilicumblaadjes

300 gram mozzarella

100 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat ze in een zeef of vergiet 20-30 minuten staan.
  • 2 Kruis intussen de tomaten in en dompel ze in kokend water.
  • 3 Spoel er koud water over, ontvel de tomaten en pureer ze.
  • 4 Verhit 100 ml olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 5 Voeg de gepureerde tomaten en bouillon toe en kook zachtjes circa 10 minuten.
  • 6 Roer de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal in.
  • 8 Spoel de aubergineplakken af en dep ze droog.
  • 9 Verhit de rest van de olie en rooster hierin de aubergine aan beide kanten 2-3 minuten.
  • 10 Bedek de bodem van de ovenschaal met aubergineplakjes en leg er een laagje mozzarella op.
  • 11 Verdeel een laagje tomatensaus erover en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • 12 Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn, eindig met Parmezaanse kaas.
  • 13 Zet de schaal circa 15 minuten in de warme oven.


voedingswaarde

energie 665 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 29 gram