online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Aubergine-tomatenschotel met mozzarella en Parmezaanse kaas

Aubergine-tomatenschotel met mozzarella en Parmezaanse kaas

ingrediënten

4 aubergines

5 trostomaten

125 milliliter olijfolie

1 ui

3 teentjes knoflook

250 milliliter groentebouillon

2 eetlepels basilicumblaadjes

300 gram mozzarella

100 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat ze in een zeef of vergiet 20-30 minuten staan.
  • 2 Kruis intussen de tomaten in en dompel ze in kokend water.
  • 3 Spoel er koud water over, ontvel de tomaten en pureer ze.
  • 4 Verhit 100 ml olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 5 Voeg de gepureerde tomaten en bouillon toe en kook zachtjes circa 10 minuten.
  • 6 Roer de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal in.
  • 8 Spoel de aubergineplakken af en dep ze droog.
  • 9 Verhit de rest van de olie en rooster hierin de aubergine aan beide kanten 2-3 minuten.
  • 10 Bedek de bodem van de ovenschaal met aubergineplakjes en leg er een laagje mozzarella op.
  • 11 Verdeel een laagje tomatensaus erover en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • 12 Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn, eindig met Parmezaanse kaas.
  • 13 Zet de schaal circa 15 minuten in de warme oven.


voedingswaarde

energie 665 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 29 gram