online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Auberginecaponata met cacao

Auberginecaponata met cacao

ingredi├źnten

2 eetlepels pijnboompitten

100 milliliter olijfolie

2 aubergines

1 ui

1 stengel bleekselderij

3 theelepels tomatenpuree

100 milliliter wittewijnazijn

3 tomaten

50 gram rozijnen

3 eetlepels kappertjes

3 eetlepels groene olijven

1 eetlepel rietsuiker

2 eetlepels cacaopoeder

1 bosje basilicum

1 ciabattabrood


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de blokjes aubergine bruin en gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en giet 2/3 van de olie uit de pan.
  • 3 Bak de ui en bleekselderij in circa 3 minuten glazig in het overige bakvet.
  • 4 Roer de tomatenpuree erdoor en bak circa 5 minuten mee. Voeg de azijn en tomaten toe en bak circa 3 minuten.
  • 5 Schep de rozijnen, kappertjes, olijven, suiker en cacao erdoor en bak alles nog circa 5 minuten.
  • 6 Voeg de aubergine weer toe en meng de basilicum en pijnboompitten erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 7 Rooster het ciabattabrood, snijd in plakken en serveer bij de caponata.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 11 gram