online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Auberginecaponata met cacao

Auberginecaponata met cacao

ingredi├źnten

2 eetlepels pijnboompitten

100 milliliter olijfolie

2 aubergines

1 ui

1 stengel bleekselderij

3 theelepels tomatenpuree

100 milliliter wittewijnazijn

3 tomaten

50 gram rozijnen

3 eetlepels kappertjes

3 eetlepels groene olijven

1 eetlepel rietsuiker

2 eetlepels cacaopoeder

1 bosje basilicum

1 ciabattabrood


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de blokjes aubergine bruin en gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en giet 2/3 van de olie uit de pan.
  • 3 Bak de ui en bleekselderij in circa 3 minuten glazig in het overige bakvet.
  • 4 Roer de tomatenpuree erdoor en bak circa 5 minuten mee. Voeg de azijn en tomaten toe en bak circa 3 minuten.
  • 5 Schep de rozijnen, kappertjes, olijven, suiker en cacao erdoor en bak alles nog circa 5 minuten.
  • 6 Voeg de aubergine weer toe en meng de basilicum en pijnboompitten erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 7 Rooster het ciabattabrood, snijd in plakken en serveer bij de caponata.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 11 gram