online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
Recepten Auberginepakketjes

Auberginepakketjes

ingrediënten

2 grote aubergines

2 pruimtomaten

200 gram mozzarella

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

2 eetlepels pijnboompitten

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels platte peterselie

4 eetlepels olijfolie

1 theelepel balsamicoazijn

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel citroensap


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Verwijder de kroontjes van de aubergines en snijd elke aubergine in de lengte in 8 plakken van maximaal 1 cm dik. Kook de plakken met zout 2 minuten. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog.
  • 2 Leg 2 plakken aubergine kruislings op een plank. Leg in het midden een plak tomaat be­strooid met zout en peper, mozzarella en weer tomaat. Strooi er een beetje tijm over.
  • 3 Vouw de uiteinden van de aubergine om de vulling tot een pakketje. Maak zo 8 pakketjes en zet ze verpakt in plasticfolie 15 minuten in de koelkast.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
  • 5 Verhit een grillpan. Bestrijk de pakketjes (zonder folie) met olie en rooster ze 4-5 minuten per kant in de grillpan.
  • 6 Serveer ze bestrooid met de pijnboompitten en peterselie, met de dressing er apart bij.

bereidingstip

Rooster de pakketjes eventueel in een oven van 180°C.

wijnadvies

Erg lekker met rosé, vooral Zuid-Franse. Sensas, Saint-Saturnin of Monastier zullen smaken. Wat wit betreft moet u beslist even Sicilië aandoen via Montalto Pinot Grigio.


voedingswaarde

energie 350 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 14 gram