voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Auberginerolletjes met walnotenpesto en geitenkaas

Auberginerolletjes met walnotenpesto en geitenkaas

ingrediënten

2 aubergines

100 milliliter zonnebloemolie

100 gram groene pesto

70 gram walnoten

200 gram geitenkaas


benodigdheden

bakplaat

keukenpapier

8 cocktailprikkers

  • 1 Wrijf de auberginerepen droog. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de auberginerepen om en om goudbruin. Laat ze uitlekken op een schoon stuk keukenpapier.
  • 2 Maal de pesto samen met de walnoten in een blender of met de staafmixer tot een grof mengsel.
  • 3 Bestrijk de auberginerepen met een lepeltje walnotenpesto en leg hier een stukje geitenkaas op. Rol ze op en steek ze vast met een prikkertje.
  • 4 Leg de rolletjes in een ovenschaal en verwarm ze 15 minuten voor het serveren in een voorverwarmde oven van 180ºC. Lekker met een rucolasalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 14 gram