online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Aubergines met gehakt en couscous

Aubergines met gehakt en couscous

ingrediënten

2 aubergines

4 eetlepels zonnebloemolie

250 milliliter zure room

2 teentjes knoflook

6 lente-/bosuitjes

500 gram rundergehakt

1 theelepel paprikapoeder

300 gram couscous

100 gram gedroogde abrikozen

2 eetlepels koriander

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels pijnboompitten


  • 1 Bestrijk de aubergines ze met 2 eetlepels zonnebloemolie aan beide zijden en rooster ze in een grill of anti-aanbakkoekenpan aan beide kanten goudbruin. Leg de plakken daarna op keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
  • 2 Klop de zure room met de knoflook en versgemalen peper.
  • 3 Verhit de rest van de zonnebloemolie en fruit hierin de uitjes 2 minuten. Voeg het gehakt toe met paprikapoeder, peper en zout en bak het rul.
  • 4 Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep daarna de abrikozen, koriander, olijfolie en de pijnboompitten erdoor.
  • 5 Schep de couscous in een warme schaal. Verdeel de aubergineplakken erover met in het midden het gehaktmengsel. Schep er hier en daar een toef zure room op. Serveer er pitabroodjes bij.

wijnadvies

De witte of rosé; versies van Coteaux du Languedoc en Côtes de Provence (9-11°C). Plus lichtvoetige Beaujolais of Italiaanse Bardolino (circa 14°C).


voedingswaarde

energie 950 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 39 gram