voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
recepten Auberginesalade met feta

Auberginesalade met feta

ingrediënten

2 aubergines

100 milliliter olijfolie

1 gele paprika

1 rode paprika

200 gram cherry-/kerstomaatjes

2 eetlepels witte wijnazijn

2 eetlepels verse koriander

2 eetlepels verse basilicum

2 eetlepels verse munt

2 eetlepels kappertjes

150 gram fetablokjes


benodigdheden

grillpan

  • 1 Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en rooster 2 minuten per kant in een hete grillpan. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Meng de paprika met de tomaatjes, rest van de olijfolie, azijn, koriander en kappertjes.
  • 3 Leg de aubergineplakken op een schaal, schep het paprika-tomatenmengsel erop en verdeel de feta erover. Maal er nog wat peper over.

bereidingstip

Geen grillpan? Je kunt de aubergine ook in de oven roosteren. Besprenkel de aubergineplakken met olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Rooster in een oven van 200°C in circa 15 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 8 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier