voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, voorgerecht, bijgerecht
Recepten Auberginesalade met feta en tomaat

Auberginesalade met feta en tomaat

ingrediënten

500 gram aubergines

2 sjalotjes

100 gram feta

2 tomaten

2 teentjes knoflook

citroen

3 eetlepels olijfolie

125 milliliter Griekse yoghurt

1 eetlepel peterselie

cayennepeper


benodigdheden

foodprocessor

  • 1 Verwarm de oven voor op 250°C.
  • 2 Prik met een vork hier en daar gaatjes in de ongeschilde aubergines. Leg de aubergines net zo lang in de hete oven tot zij van binnen zacht en gaar zijn en de schil er hier en daar zwart geblakerd uitziet.
  • 3 De oventijd, die minstens een half uur bedraagt, hangt af van de grootte van de aubergines. Snijd de aubergines in de lengte door en schep het vruchtvlees in een kom. Laat afkoelen.
  • 4 Pureer het vruchtvlees samen met de sjalotjes en de gepelde knoflookteentjes met behulp van de foodprocessor.
  • 5 Roer het citroensap, de olijfolie en yoghurt door de puree. Breng deze op smaak met zout en een snufje cayennepeper.
  • 6 Zet de afgedekte auberginesalade een uur in de koelkast.
  • 7 Verdeel de auberginesalade over schaaltjes en garneer met stukjes feta, plakjes tomaat en fijngehakte peterselie.

bereidingstip

Eet bij dit gerecht warm gemaakt Turks brood, stokbrood of ciabattabrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 7 gram