online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Auberginestoof met pinda’s

Auberginestoof met pinda’s

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

2 uien

200 gram pindakaas

1 blik tomatenblokjes

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel chilipepervlokken

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

1 mespunt kurkuma

1 aubergine

2 zoete aardappels

2 teentjes knoflook

100 gram ongezouten pinda’s

1 bosje koriander


  • 1 Verhit de olie in een grote stoofpan en fruit hierin de ui 4-5 minuten. Mix intussen de pindakaas en tomatenblokjes met een staafmixer tot een gladde saus.
  • 2 Voeg de specerijen en aubergine toe aan de uien in de pan en roerbak een paar minuten op een lage stand. Voeg de zoete aardappel en knoflook toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 3 Schep de pindasaus erdoor en breng op een lage stand al roerend aan de kook. Leg het deksel op de pan en stoof de groenten in circa 30 minuten gaar.
  • 4 Bestrooi de auberginestoof met de pinda’s en koriander. Lekker met Griekse yoghurt en (basmati)rijst.


voedingswaarde

energie 690 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 21 gram